Herplaatsers

Tosa herplaatsers liggen niet voor het oprapen. Gelukkig maar! Toch kan het soms gebeuren dat er een situatie ontstaat, waardoor het zware besluit moet worden genomen dat een ander thuis voor de hond een beter thuis is. Zo'n hond wordt dan een herplaatser genoemd. Dit stempel zegt zelden iets over de hond zelf, en het kunnen honden van iedere leeftijd zijn. Gelukkig zijn er altijd liefhebbende mensen die deze honden een gouden mand willen én kunnen bieden, en dat vaak zelfs liever doen dan een pup aan te schaffen. 

 

Waar komt de herplaatser vandaan?

Met alle eigenaren van een Kochi Castle pup hebben wij een duidelijke afspraak gemaakt: mocht de situatie zich ooit onverhoopt voordoen dat er niet meer goed voor de hond gezorgd kan worden, of door beide kanten worden vastgesteld dat de hond beter af is bij een andere eigenaar, dan laten ze dat aan ons weten. Zo hopen we te kunnen voorkomen dat de honden op verkoopsites of zelfs in een asiel terechtkomen.

Wij bespreken alleen herplaatsers die we persoonlijk kennen. Wij zijn dus géén verkoop- of herplaatsingsplatform!

 

Waar gaat de herplaatser naartoe?

Af en toe krijgen wij de vraag of er een Tosa beschikbaar is, die géén pup meer is. Dat kan zijn omdat men liever op een andere leeftijd van de hond instapt, of omdat iemand heel bewust een hond wil helpen een perfect nieuw hoofdstuk van zijn leven in te wandelen. Meestal hebben zij al eerder ervaring opgedaan met het ras. Wij willen deze mensen graag beter leren kennen. Bent u dat misschien?

 

Ja, wij zoeken bewust een herplaatser.

Of u wilt er meer over weten. Als u onderstaand formulier invult, bellen wij u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn en of wij u hierbij kunnen helpen.